mamaplus

Cum să înveți în mod eficient limba engleză? 5 sfaturi de la un vorbitor nativ

-
//
17.11.2020

Profesorul Thomas Boyle de la Top English School oferă câteva sfaturi despre cum să înveți în mod eficient cuvinte noi în limba engleză. Te sfătuim să te familiarizezi cu ele!

1. Descrie-ți ziua!

După ce ai învățat cuvinte noi, pronunță-le cu voce tare. Imaginează-ți situații cu noile cuvinte pe care le-ai învățat, apoi folosește-le în situații care descriu lumea din jur. Acest lucru se poate face oriunde, eu le practic în drum spre serviciu!

2. Nu mai traduce!

Acesta este unul dintre cele mai nepotrivite obiceiuri în rândul persoanelor care învață o nouă limbă. Va veni un moment în care nu vei putea traduce un gând mai dificil din limba maternă în engleză. Cum învață vorbitorii nativi cuvinte noi? Folosesc un dicționar explicativ în engleză sau un tezaur (dicționar de sinonime).

3. Notează-l!

Fie că este vorba despre învățarea gramaticii, cuvinte noi sau reguli de pronunție - nu te lenevi să îl scrii pe hârtie. S-a dovedit că această metodă contribuie la memorarea rapidă. În plus, vei avea întotdeauna la îndemână o sursă pentru a te verifica.â

4. Învață încet și constant!

Știm că în engleză, combinațiile de 2-3 cuvinte pot genera nenumărate fraze cu o mare varietate de semnificații. Deci, în loc să încerci cu disperare să memorezi fiecare câte unul, concentrează-te pe fiecare cuvânt separat. Află cum și de ce combinația de cuvinte specifice formează anumite expresii. Și amintește-ți: „Roma nu a fost construită imediat!”.

5. Folosește asociații!

Memorează cuvinte noi folosind asociații. Poți asocia un cuvânt nou cu orice, dar nu cu cuvinte în limba maternă, altfel pot apărea dificultăți în procesul de învățare a limbii la un nivel mai avansat.

Tu ce metode aplici pentru a memora cuvinte noi în engleză?

Noi oferim o varietate de cursuri începând cu engleza generală pentru adulţi şi copii şi finisînd cu engleza de afaceri. 

Adresa: Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Bănulescu-Bodoni 45
Telefon: (+373 22) 815 157, 815 155
Email: test@topenglish.md
Sait
Facebook