mamaplus

Cum s-a apărat educatoarea acuzată că a abuzat sexual trei fetițe

-
//
12.05.2022

„Când te priveşti în oglindă, ce vezi, având în vedere ce ai făcut?”, ar fi întrebat-o un ofițer pe educatoarea din județul Suceava acuzată că a violat și agresat sexual trei fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Întrebarea polițistului a emoționat-o atât de tare încât, susține educatoarea, a făcut-o să pice testarea poligraf.

Pe 4 mai, Tribunalul Suceava a decis eliberarea din arest a educatoarei, măsura preventivă fiind înlocuită cu controlul judiciar. Ea nu are voie să profeseze.

La începutul acestui an, învățământul românesc a fost zguduit de un caz petrecut la o grădiniță din județul Suceava, unde o educatoare în vârstă de 51 de ani a fost arestată sub acuzația de viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului. 

Totul a ieșit la iveală după ce tatăl uneia dintre fetițe a decis să își facă singur dreptate și a incendiat autoturismul educatoarei. Femeia a depus plângere la poliție. Surprins de camerele de supraveghere, bărbatul a fost identificat rapid de polițiști. La audieri el a dezvăluit că fetița a povestit acasă ce i se întâmplă la grădiniță după ce a început să aibă coșmaruri noaptea. 

În urma investigațiilor, polițiștii au descoperit trei victime: fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani. Pusă sub acuzare pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, educatoarea a negat acuzațiile.

Arestarea sa a scos mai mulți părinți în stradă, care și-au manifestat solidaritatea față de aceasta. Totuși, ancheta avea să scoată la iveală detalii tulburătoare. Principala probă din dosar a fost evaluarea psihologică a fetițelor, în urma căreia s-a concluzionat că acestea erau profund traumatizate de cele întâmplate la grădiniță. Medico-legal agresiunile sexuale nu au putut fi confirmate, abuzurile reclamate petrecându-se cu mult înaintea examinării.