mamaplus

Cum explică Institutul Mamei și Copilului cazul femeii ținute în curtea spitalului cu bebelușul în brațe

-
//
23.06.2022

Institutul Mamei și Copilului a venit cu o reacție după ce o femeie cu copil de 10 zile în brațe s-a plâns că a fost nevoită să aștepte în curtea spitalului două ore pentru ca medicii să-i acorde fetiței sale ajutorul medical necesar. Într-o notă informativă, instituția medicală precizează că femeia a fost transferată la spital cu copilul aflat în stare medie stabilă.

"La data de 21 iunie, curent, prin intermediul serviciului AVIASAN, la Institutul Mamei și Copilului a fost transferat un nou-născut cu vârsta de 11 zile, în stare grav medie stabilă.

Examinarea primară a pacientului a fost realizată în cadrul secției Patologie Nou-Născuți a IMC, ulterior, conform rigorilor testării la prezența virusului SARS-CoV-2, a fost efectuată testarea la COVID-19 în cadrul Unității Primiri Urgențe. 

Odată cu depistarea infectării cu COVID-19 la copil, a fost imediat decisă redirecționarea mamei și copilului către instituția medicală de profil pentru boli infecțioase", se arată în comunicatul emis de instituție.

Institutul Mamei și Copilului subliniază că în intervalul 14:15 – 15:30 au fost realizate în regim de urgență un șir de acțiuni de coordonare a transferului către instituția medicală specializată, pregătit setul de acte necesar, identificat mijlocul de transport sanitar, care a permis transportarea în condiții speciale, în contextul infectării pacientului cu COVID-19, pentru siguranța acestuia.

"Pe perioada aflării în cadrul IMC, copilului și mamei acestuia le-au fost puse la dispoziție spații de așteptare în cadrul Unității Primiri Urgențe și Secției Patologie Nou-Născuți.  

Precizăm că, prioritară pentru Institutul Mamei și Copilului este acordarea de asistență medicală pacienților, fără a admite tergiversări în acest proces, intervenind prompt în toate situațiile divergente", se mai arată în comunicat.

Deși instituția medicală neagă că femeia ar fi ținută afară, în video-ul devenit viral pe rețelele sociale se arată clar că un cadru medical îi sugerează femeii să stea în curte, deoarece copilul este infectat și prezintă pericol pentru alți copii din secția de primiri.