mamaplus

Cum au sărbătorit chișinăuienii Ziua Muncii

-
//
02.05.2023

Multă odihnă și relaxare în Capitală, de Ziua Muncii. Oamenii au profitat de vremea superbă și au ieșit la iarbă verde. Dacă unii s-au plimbat prin parcuri și au inspirat adânc aerul de primăvară, alții au încins grătarele și au marcat ziua de 1 mai cu tradiționalii mici.

mamaplus

Parcul La Izvor din sectorul Buiucani al Capitalei a fost astăzi plin de oameni. Așa cum de 1 mai toți bugetarii au liber de la serviciu, oamenii au luat cu asalt zonele de odihnă. Cei mai bucuroși au fost copiii, care au profitat la maxim de timpul petrecut alături de părinți, transmite TV8.

„Am ieșit să ne plimbăm, este soare, e cald, e bine, ne plimbăm și bucurăm de aerul curat”.

Vedetele zilei de 1 mai au fost, bineînțeles, grătarele.

Dacă unii au mâncat ți au lenevit la soare, alții au făcut mișcare. 

Aceeași atmosferă de sărbătoare s-a simțit și în Parcul Valea Morilor. Oamenii au făcut cozi la gheretele cu cafea și înghețată și s-au plimbat cu bicicleta și trotineta.

Au fost și din cei care s-au delectat cu stolurile de hulubași, gata să se apropie de toți cei care le ofereau ceva de mâncare.

„Acum este primăvară, probabil nu este atât de multă mâncare pentru ele, nu au semințe pe copaci, de aceea, primăvara trebuie să le hrănim. Așa este Maxim, trebuie să hrănim păsările, da?”

Deși e încă destul de răcoare, unii, extrem de dornici de soare și căldură, au profitat astăzi de razele generoase și chiar s-au bronzat.

Sunt și cei care au decis să combine utilul cu plăcutul. Chiar dacă au ieșit în parc, aceștia au continuat să muncească. 

La iazul de la Dănceni au fost și pescari. Bucuroși de vremea bună, aceștia și-au aruncat undițele în apă.