mamaplus

Cum arată bebelușul care s-a născut cu sindromul vârcolacului

-
//
11.04.2024

Un băiețel născut cu „sindromul vârcolacului” are tot corpul acoperit de păr. Mama lui susține că bebelușul s-a născut așa din cauza alimentației pe care ea a avut-o în timpul sarcinii.

mamaplus

Potrivit medicilor, copilul suferă de o anomalie medicală întâlnită o dată la un miliard de cazuri și anume că el are tot corpul acoperit de păr, transmite Stirileprotv.ro.

Supranumit cel mai păros copil din lume, băiețelul se confruntă cu o mulțime de probleme din cauza faptului că are tot corpul acoperit de păr.

Jaren Gamongan din Apayao, Filipine, s-a născut plin de păr pe tot corpul. Mama lui superstițioasă, Alma, crede că aspectul băiatului se datorează unui blestem aruncat asupra ei atunci când a mâncat o pisică sălbatică în timp ce era însărcinată cu copilul.

În ciuda convingerilor Almei, nu există nicio dovadă medicală care să ateste că alimentația mamei din timpul sarcinii a declanșat afecțiunea.

Ea a spus că, în timpul sarcinii, a avut pofte incontrolabile. Ea a consumat pisică sălbatică, un fel de mâncare exotic care se găsește în regiunea montană îndepărtată în care locuiește.

„Îmi fac griji pentru el, pentru când va fi timpul să meargă la școală. S-ar putea să fie agresat pentru că este diferit. M-am învinovățit când s-a născut din cauza poftelor pe care le aveam. M-am simțit foarte vinovată”, a spus mama. 

Vecinii ei au continuat să îi alimenteze ideile despre un blestem. Mai târziu, când și-a dus copilul la medic, femeia a aflat de la medici că băiețelul avea o afecțiune medicală numită hipertricoză. Femeia mai are doi copii și niciunul nu suferă de această afecțiune.

„Credem că aceasta a fost o afecțiune moștenită, dar este foarte rară. Unul din doar un miliard de oameni ar putea să o aibă”, a spus dermatologul Ravelinda Soriano Perez.

Deși hipertricoza nu are leac, există tratamente precum epilarea cu laser care putea ajuta.