mamaplus

Cum a ajuns o fetiță de 12 ani să aibă doi tați. Motivația instanței

-
//
07.06.2022

O instanță din județul Iași a dispus ca o fetiță de 12 ani să cadă în grija fratelui mai mare când tatăl se află la muncă în străinătate. Magistraților Judecătoriei Răducăneni li s-a cerut să stabilească dacă o fată din Costuleni poate avea doi tați.

Tatăl biologic a cerut Judecătoriei Răducăneni ca autoritatea părintească asupra fetei sale de 12 ani să-i fie delegată fiului cel mare. Bărbatul a afirmat că în perioada cât îşi îngrijeşte singur cei trei copii. Soția, de care a divorțat, este plecată în Franța din luna februarie.

El a mai precizat că intenționează să meargă în Italia ca să muncească, subliniind că aceasta constituie singura variantă pentru a-şi întreține familia.

Tatăl a afirmat că în situația în care ar munci în țară, tot nu ar putea ajunge acasă mai des decât o dată pe lună. El a mai fost plecat în străinătate, înainte de Paște, când fiul cel mare a avut grijă de sora sa de 12 ani.

Fratele cel mare a fost de acord cu propunerea menționând, în fața judecătorilor, că atunci când el se află de serviciu, sora sa poate rămâne în grija celuilalt frate, în vârstă de 18 ani. Și fetița a fost audiată de instanță, ea amintind că se înțelege bine cu fratele cel mare.

Legea din România permite ca, în anumite situații, autoritatea părintească asupra minorului să fie preluată de o rudă.