mamaplus

Cu sau fără telefon la școală. MEC vrea să afle părerea elevilor

-
//
04.06.2024

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat un sondaj prin care își propune să afle de la elevi, părinți și profesori dacă își doresc sau nu utilizarea telefoanelor mobile în timpul lecțiilor.

mamaplus

Totodată, prin intermediul sondajului, MEC, va afla despre avantajele și dezavantajele pe care le are această practică, transmite Știri.md.

Persoanele care vor să își expună părerea pe acest subiect pot completa chestionarul până pe 14 iunie curent aici.

Completarea chestionarului se face prin bifarea variantei de răspuns potrivite şi/sau expunerea opiniei proprii.


„Trebuie să avem o discuție serioasă pe acest subiect și, din ce văd în alte țări și din discuțiile pe care le avem cu profesorii și cu părinții, există susținere pentru o intervenție mai categorică din partea Ministerului când vine vorba de telefoane, ca ele să nu fie. Noi o să medităm în următoarele două-trei luni pe acest subiect, ne consultăm cu toată lumea și luăm o decizie. Tind să cred că este o idee bună de a interveni și de a limita utilizarea telefoanelor. În ce formă, cum, când în ce contexte - urmează să stabilim. Multe țări în ultima perioadă au această discuție și pun foarte serios această problemă. Cred că o să mergem pe această direcție, dar mai este nevoie să examinăm, să cercetăm și ne consultăm cu toată lumea ca să nu fie o decizie prea rapidă”, a declarat Dan Perciun.