mamaplus.md

Corpurile neînsuflețite ale celor doi decedați în urma exploziei au fost scoase de sub dărâmături

-
//
08.10.2018

Corpurile neînsufletie ale femeii de 30 de ani și a copilului de 4 ani au fost scoase din ruine, noaptea trecută. Cadavrele celor doi au stat sub dărâmături aproape o zi.

mamaplus.md

"Lucrările au durat până noaptea la ora 2:00. Au fost evacuate cadavrele celor două persoane. Locatarii din scară afectate au intrat în apartamente pentru a-și lua haine și cele necesare. Au fost pregătite 100 de pachete de mâncare. Opt persoane sunt la moment la spitalul Căii Ferate. Intrarea în clădire este sistată. Primăria va asigura cu hrană și cazare persoanele care vor avea nevoie. Vom crea comisii", a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Potrivit ofițerului de presă al IGSU, salvatorii au efectuat deblocarea și au scos de sub dărâmături cadavrele celor două persoane. Este vorba de o femeie și copilul ei de patru ani. Și în aceste ore mai mulți pompieri și salvatori lucrează la față locului.

Între timp, autoritățile anunță că o bătrână de la etajul 15 e dată dispărută, iar doi dintre răniți rămân internați la spitalul de Urgență.

Femeia, care împreună cu fiul ei de patru ani a murit în explozia din sectorul Rîșcani era profesoară de limba română la Universitatea "Ion Creangă". Pe pagină de facebook a instituției este scris un mesaj de condoleanțe pentru rudele acesteia. Între timp, prietenii femeii au spus că soțul victimei a rămas singur și are nevoie de ajutor. În momentul deflagrației, toți împreună se aflau în apartament, iar după bubuitură au rămas prinși sub dărâmături.

Bărbatul a fost salvat. Acum acesta încearcă să adune bani pentru a-și înmormânta soția și copilul. Între timp, locatarii blocului au povestit ce au simțit când s-a produs deflagrația.

Femeia de 32 de ani, în apartamentul căreia s-a produs explozia a fost rănită și transportată la spitalul de Urgență. Potrivit medicilor, ea este inconștientă.

Potrivit medicilor, doar doi din cei opt răniți rămân internați la spital. Este vorba de un pompier și proprietara apartamentului unde s-a produs explozia. Ceilalți răniți au primit îngrijirile medicale necesare și au refuzat spitalizarea. 

Sursa: protv.md