mamaplus

Copilă de 16 ani, care ar fi transgender, „dată pe jos și urinată” de către colegii de școală

-
//
22.02.2022

O copilă în vârstă de 16 ani din Moldova a fost agresată de colegi, iar cazul cutremurător a fost făcut public de către coordonatoarea Programului Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul Centrului GENDERDOC-M, Angelica Frolov.

„Numai ce am vorbit cu mama unei adolescente trans de 16 ani. Mi-a povestit prin ce umilințe a trecut copilul ei la liceu. Colegii de clasă au fugărit-o, după ce au ajuns-o au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit s-au urinat peste corpul ei. 

Fata a leșinat de la șocul prin care a trecut, iar când și-a revenit nu ținea minte cine erau acei colegi.

Școala a spus că nu pot depista vinovații și de fapt ea singură este vinovată, pentru că arată așa cum arată și cel mai bine ar fi să-și ia documentele din liceu.

Mama a decis că cel mai bine este să ia copilul din liceu.

Cel mai tare mă doare că nu putem acționa. Mama vrea să-și protejeze la maximum copilul care abia a început să-și revină și nu vrea să facem public cazul și să dăm numele liceului. 

Sunt furioasă! Asemenea cazuri mă fac să mă simt absolut neputincioasă”, se arată în mesajul publicat de Angelica Frolov pe Facebook.

Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat pe marginea acestui caz în regim de urgență și deja au fost dispuse spre examinare toate circumstanțele cazului. Toate acțiunile vor fi realizate cu păstrarea anonimatului pentru a nu fi afectată sub nici o formă victima, asigură Poliția.