mamaplus

Copilă de 12 ani, sărutată cu forța și agresată de un bărbat în bucătăria bunicilor

-
//
26.10.2021

Sărutul cu forța este considerat agresiune sexuală. Un exemplu în acest sens este un dosar penal deschis pe numele unui bărbat de 60 de ani din județul Alba, România, care a agresat o minoră în vârstă de 12 ani. Acesta a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş pentru o pedeapsă cu închisoarea, cu suspendare.  

Infracțiunea a avut loc în 14 noiembrie 2019, iar o decizie în instanță a fost pronunțată pe 12 octombrie 2021. În ziua faptei, fata s-a întors de la şcoală şi, cunoscând faptul că părinții săi sunt plecați de la domiciliu, a mers la locuința bunicilor săi. Aici se afla bunicul său, care i-a oferit de mâncare, după care acesta a mers în clădirea unde locuieşte nepoata sa pentru a aprinde focul, urmând să se întoarcă în scurt timp.  

După aproximativ 5 minute de la plecarea bunicului minorei, în bucătăria locuinței şi-a făcut apariția inculpatul Ioan B. Acesta a salutat-o pe fată şi i-a spus că lasă o sumă de bani pentru bunicul său, despre care a susținut că este datorie mai veche față de el. La un moment dat a început să îi facă diferite complimente persoanei vătămate precum: „Ce mare te-ai făcut şi ce frumoasă eşti!”.  

„În continuare, inculpatul s-a apropiat de persoana vătămată, ocazie cu care, fără acordul acesteia, a prins-o în brațe şi a început să o pupe pe toată fața de mai multe ori, inclusiv pe buze, după care i-a dat drumul. Ulterior, acesta a întrebat-o pe aceasta dacă are emoții şi i-a solicitat ca şi ea să îl îmbrățişeze pe el, lucru cu care minora nu a fost de acord, dar inculpatul, împotriva voinței ei, a îmbrățişat-o din nou şi, la fel ca prima dată, a sărutat-o pe frunte, pe obraz, după care i-a dat drumul”, se susține în hotărârea instanței de judecată.  

După cea de-a doua îmbrățişare, bărbatul a părăsit imobilul în fugă pentru a nu fi surprins de bunicul fetei. Minora a povestit acestuia ce s-a întâmplat, iar părinții săi au anunțat Poliția. Judecătoria Sebeş a admis acordul de recunoaştere a vinovăției şi a stabilit că pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani, este legală. Bărbatul a fost obligat să muncească pe o perioadă de 60 de zile în folosul comunității.