mamaplus

Copil mușcat de câini, găsit în răni și salvat de mama lui. Micuțul a rămas fără o ureche și e ventilat mecanic

-
//
20.02.2023

Un incident șocant a avut loc în Botoșani. Un copil de 10 ani este în stare gravă, după ce a fost atacat de trei câini. Scena îngrozitoare s-a petrecut pe strada din fața casei sale.

mamaplus

Cel mic a fost salvat de mama lui, care ieșise după el tocmai pentru că știa că sunt câini liberi pe drum. Băiatul este în comă, la un spital din Iași, conform protv.ro.

Micuțul voia să meargă la un prieten, dar i-au ieșit în cale trei câini.

Ramona Guraliuc, medic-șef UPU SMURD Botoșani: „Șocat hemoragic, cu plăgi multiple mușcate câine. Amputația totală a urechii de pe partea dreaptă”.

Când a ajuns la Spitalul Județean din Botoșani, copilul era în comă profundă. După câteva ore, medicii l-au transferat la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași: „Pacientul este intubat ventilat mecanic. Va fi transferat către secția de anestezie terapie intensivă pentru o acțiune multidisciplinară”.

Zona în care locuiește copilul e plină de câini agresivi

Oamenii care locuiesc în zonă povestesc că de câteva luni sunt câini periculoși pe stradă.

Cătălin Silegeanu, localnic: „În zona periferică a orașului Botoșani, strada Săvenilor, au fost cazuri de câini maidanezi foarte agresivi, chiar oameni care au fost mușcați. Noi tragem semnale de alarmă, dar din păcate nimeni nu face nimic”.

Ciprian Buhăianu, viceprimar Botoșani: ”Noi acționăm prin serviciul nostru de ecarisaj zilnic. Cred că de la începutul anului nu a fost zi în care să nu prindem unu, doi câini. Întradevăr, numărul de câini pe raza municipiului Botoșani a crescut față de anul trecut. Câinii care au stăpâni nu pot fi ridicați”.

În acest caz, unul dintre câinii care l-au atacat pe băiat are stăpân. Proprietarul a fost identificat, iar autoritățile au deschis un dosar penal.