mamaplus

Copil de 13 ani, mort în urma unei provocări pe TikTok

-
//
20.04.2023

Un băiețel de 13 ani a murit, după o săptămână de agonie, în urma unei provocări pe TikTok. Aceasta consta în a înghiți cât mai multe tablete dintr-un antialergic distribuit fără rețetă și care are efect halucinogen.

 

mamaplus

La scurt timp după ce a înghițit 12 pastile, dintr-o dată, Jacob, un adolescent din Statele Unite, a fost transportat la spital în stare gravă și după 6 zile de comă profundă a fost deconectat de la aparate, potrivit revistei People, citată de realitatea.net.

Cazul a fost popularizat ca un semnal de alarmă pentru alți părinți chiar de către mătușa adolescentului, care a scris că „Nicio mamă nu ar trebui să-și ia rămas bun de la copilul ei”.

 

mamaplus

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite a transmis că este la curent cu noua provocare și știrile despre mai mulți adolescenți care ajung în camerele de urgență sau mor. „Investigăm aceste rapoarte și efectuăm o analiză pentru a determina dacă au fost raportate cazuri suplimentare.”

În replică, un purtător de cuvânt TikTok a exprimat că „cele mai profunde simpatii ale platformei se adresează familiei”, precizând că „nu am văzut niciodată acest tip de tendință de conținut pe platforma noastră”.