mamaplus

Copiii unei grădiniţe din Capitală, instruiţi cum să acţioneze în caz de incendii

-
//
20.09.2019

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat lecții de instruire pentru copii privind bazele securității vieții. Evenimentul a fost organizat în incinta grădiniței nr. 12 din Capitală.

mamaplus

Specialiștii din cadrul IGSU au instruit peste 70 de copii în domeniul respectării regulilor de securitate și comportamentul corect în caz de incendii.

Totodată, pompierii IGSU au vorbit despre riscul jocului cu focul, dar și despre imprudența la utilizarea surselor de aprindere.

În cadrul evenimentului, copiii au făcut cunoștință cu echipamentul din dotare cu care pompierii efectuează misiuni reale, dar şi au văzut cum se îmbracă uniforma. Micuţii au explorat şi tehnica de intervenție a salvatorilor, iar pompierii printr-un mod interactiv au improvizat stingerea incendiilor.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență acordă o atenție deosebită pregătirii tinerei generații în domeniul reacționării corecte în situații excepționale. Astfel de instruiri sunt desfășurate sistematic de IGSU în instituțiile de învățământ din țară, având drept scop promovarea siguranței și prevenirea riscurilor în rândul minorilor.

Sursa: publika.md