mamaplus

Copiii refugiaților ucraineni pot studia online, cu profesori din Ucraina

-
//
04.03.2022

Copiii refugiaților din Ucraina pot studia online cu profesori, în limba lor nativă, pe platforma Anticrisis Lab 2022 (ACLab). Platforma respectivă, care își propune să conecteze comunitatea ucrainenilor și să o ajute să depășească efectele negative ale războiului, a fost lansată de YEP!, în parteneriat cu Ministerul ucrainean al Transformării Digitale și Ministerul Educației și Științei de la Chișinău.

Doritorii de a studia online, cu profesori nativi ucraineni, urmează să se înregistreze peplatforma www.aclab.center. Lecțiile vor fi predate conform programului școlar ucrainean, elevii păstrând astfel legătura cu semenii și comunicând în limba maternă.

Platforma se focusează pe trei inițiative:

  • Școala - organizarea lecțiilor online pentru copiii de toate vârstele;
  • Consiliere psihologică - suport profesionist pentru depășirea situațiilor de impas generate de război;
  • Voluntariat - implicarea în activități de comunitate.

YEP! anunță că sunt invitați să aplice profesori de școală, vorbitori de limbă ucraineană, care sunt pregătiți să susțină lecții online; psihologi vorbitori de ucraineană - pentru sprijinirea refugiaților; voluntari în echipa YEP!, care ar ajuta la coordonarea problemelor operaționale.

Toți doritorii de a contribui la una din aceste inițiative pot completa un formular pe www.aclab.center.

Menționăm că YEP! este o organizație care activează în R. Moldova și Ucraina, dezvoltând early stage startups.

De la declanșarea războiului în Ucraina, în Republica Moldova au venit peste 130 000 de persoane, majoritatea dintre ele fiind femei și copii.