mamaplus

Copiii refugiați din Ucraina vor fi asigurați cu alimentație gratuită în școlile și grădinițele din capitală

-
//
06.07.2022

Primăria municipiului Chișinău şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), au încheiat Memorandumul de Înțelegere, cu privire la acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților în municipiul Chișinău.

Un document în acest sens a fost semnat de Primarul General, Ion Ceban și Ilija Talev, reprezentantul de țară al UNICEF Moldova.

Memorandumul pentru perioada 1 iulie 2022 - 31 decembrie 2025, va asigura cadrul juridic pentru implementarea proiectelor de asistență tehnică oferite de către UNICEF Moldova pentru consolidarea sistemului de protecție a copilului, sănătății, educației, dezvoltării timpurii, precum și a segmentului adolescenților și tinerilor din municipiul Chișinău.

Astfel, UNICEF Moldova îşi ia angajamentul să asigure copiii refugiați din Ucraina, audienți/înmatriculați în învățământul preșcolar și primar cu alimentație gratuită, în baza normativelor existente.

Edilul capitalei a adus mulțumiri partenerilor de la UNICEF Moldova, pentru deschidere, cooperare și sprijinirea eforturilor municipalității pe domeniile de profil.