Copiii născuți după 1 ianuarie 2018 vor primi 10.000 de euro de la stat

Copiii născuți după 1 ianuarie 2018 vor primi 10.000 de euro de la stat

-
//
10.01.2018

La majorat, copiii născuți după 1 ianuarie 2018, vor avea în cont 10.000 de euro. Doar ei vor putea folosi banii în următorele situații: pentru studii universitare, pentru a-și deschide o afacere, pentru a-și achiziționa o locuință sau pentru a se trata în caz de boală ce necesită tratament costisitor.

Copiii născuți după 1 ianuarie 2018 vor primi 10.000 de euro de la stat

Noua lege este pentru copiii Români, dar luând în considerare că mai multe familii de moldoveni au pașaport român și viză de reședință peste Prut, aceasta ar putea fi  actuală și pentru copiii lor.

În baza legii inițiate de PNR în Parlamentul României, se va crea Autoritatea Naţională pentru Copii şi Tineri, prin intermediul căreia se va derula programul naţional prin care se deschid depozitele bancare pentru toți nou născuții.

”Am conceput acest proiect de lege cu gândul la toți copiii care la vârsta de 18 ani vor,  fie să meargă la facultate și familia nu îi poate susține financiar, fie la cei care vor să fie independenți și nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor să își cumpere o locuință. Statul român trebuie să se îngrijească serios de fiecare cetățean în parte, încă din prima zi lui de viață. Această lege e un fel de mulțumire a statului român pentru fiecare nou născut și o garanție că statul se îngrijește de el. Iar la vârsta majoratului, statul român îi oferă un ajutor real prin intermediul căruia poate porni cu dreptul în societate din postura de român major”, a declarat Sebastian Popescu, președintele PNR.

Sursa: extranews.ro