mamaplus

Copiii își petrec la maximum ultimele luni de vară la tabără

-
//
18.07.2024

Până la începutul noului an școlar a mai rămas o lună și jumătate, iar până atunci, copiii profită de ocazia de a-și petrece vacanța mare la tabără. Două sute de copii cu vârstele cuprinse între șapte și 16 ani au venit să se aventureze timp de zece zile la Tabăra „Alunelul” din raionul Ialoveni.

mamaplus

Copiii au parte de diverse activități, începând de la fotbal și desen până la înot. Un plus foarte mare este faptul că cei mici își fac prieteni noi. Fiecare detașament a fost împărțit pe activități în parte, iar unii au făcut repetiții pentru un eveniment care va avea loc joi, alții au jucat tenis de masă. Un alt grup a înotat în bazin, transmite moldova1.md.

„Da, îmi place să înot, să mă joc cu apa. La tabără îmi place că jucăm fotbal, baschet, volei și cam așa”, a spus un băiat.

Antrenorul menționează că de două ori pe zi copiii merg la înot.

„Sunt de două ori pe zi, dimineața, de la 11:00 până la 12:30, și după somn, de la 16:00 până la 17:30. Sunt două ture, se selectează și mari, și mici, ca să fie bazinul plin și la adânc și copiii care nu pot înota”, a spus antrenorul.

Băieții spun că preferă fotbalul, iar unii se văd în viitor în cluburile de fotbal profesioniste de la noi din țară. Vladislav Catană, antrenorul echipelor, spune că fotbalul se numără printre activitățile preferate ale copiilor.

În această vară, la Tabăra „Alunelul” sunt așteptați 1.400 de copii.