mamaplus.md

Copiii din familiile social vulnerabile au jucat fotbal alături de fotbaliștii echipei naționale

-
//
12.11.2018

Experiență unică pentru 100 de copii din familiile social vulnerabile din Edineț, Anenii Noi, Rezina și Chișinău. Picii au jucat fotbal alături de fotbaliștii echipei naționale a Republicii Moldova.

mamaplus.md

Visul unuia din tinerii jucători este de a evolua la echipa de seniori a clubului Zimbru Chișinău.

Jucătorii naționalei noastre consideră că acești copii au viitor în fotbalul profesionist.

"Este o idee foarte bună pentru promovarea fotbalului în regiunile Moldovei. Copiii sunt foarte pozitivi. Jucătorii naționalei mereu privesc pozitiv astfel de evenimente", a spus Petru Racu, fundașul naţionalei.

"E un eveniment foarte important pentru acești copii și mă bucur că am reușit să participăm, să-i încurajăm și să fim alături de ei într-un astfel de turneu", a spus Alexandru Boiciuc, atacantul naţionalei.

Vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal, Dragoș Hîncu, susţine că asemenea evenimente ar putea scădea rata criminalității în rândul tinerilor.

 

"Cu cât mai mulți copii vor alege modul sănătos de viață, cu atât mai ușor va fi de a gestiona acești copii, de a scădea criminalitatea în rândul tinerilor. Din păcate ea există și nu putem scăpa de lucrul ăsta", a spus Dragoș Hîncu, vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal.

Această acțiune socială a fost organizată de Federația Moldovenească de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.

"Am văzut câțiva copii care sunt absolut talentați. Acest lucru a fost observat și de domnul Spiridon. Sunt sigur că din aceste echipe vom avea fotbaliști care vor juca pentru echipe mari", a spus Alexandru Jizdan, ministrul de Interne. 

La final, copiii s-au fotografiat cu fotbaliştii primei reprezentative şi au primit cadouri.

Sursa: publika.md