Copiii din Chișinău vor putea fi înregistraţi online la grădiniţă

Copiii din Chișinău vor putea fi înregistraţi online la grădiniţă

-
//
19.07.2017

De la 1 septembrie 2017, părinții își vor putea înscrie copiii în grădinițele din municipiul Chișinău, online, pe site-ul www.inscriere-gradinite.md. Aceștia vor trebui să completeze un formular cu date personale și să-și aleagă grădinița care-i este mai aproape de casă.

Copiii din Chișinău vor putea fi înregistraţi online la grădiniţă

În acest context, potrivit reprezentanților Direcției generale educație tineret și sport, etapa a doua de înscriere a copiilor în grădinițe, care trebuia să se desfășoare în perioada 1-31 august, va fi suspendată, pentru că în această perioadă va avea loc trecerea de la registrele manuale la cele electronice: „Dar eliberarea îndreptărilor va continua să se desfășoare și în această perioadă”, a menționat șeful interimar al DGETS, Alexandru Fleaș. Funcționarii de la DGETS spun că au fost nevoiți să meargă pe această cale pentru a evita formarea a două rânduri paralele.

„Acest sistem ne va permite să sporim nivelul de transparență în procesul de înscriere a copiilor în grădinițe și să reducem la maxim implicarea factorului uman”, a menționat Alexandru Fleaș. 

Realizatorii noului sistem de înscriere a copiilor în grădinițe spun că au încercat să facă această platformă cât mai comodă pentru părinți: „În cazul în care părintele primește un refuz de înscrierea a copilului într-o grădiniță din motiv că nu mai sunt locuri, el va putea selecta anul de studii și vor apărea informații cu privire la câte locuri libere mai sunt și în ce instituții, atunci va putea să selecteze o altă grădiniță, mai apropiată de casă”.

Copiii din Chișinău vor putea fi înregistraţi online la grădiniţă

„Părinții își vor putea înregistra copiii la grădiniță din momentul în care obțin Certificatul de naștere, procedura va fi aceeași ca și în prezent, doar că în format electronic”, a spus Viorica Negrei, șefă adjunct a DGETS.

Potrivit directorului interimar al DGETS, Alexandru Fleaș, elaborarea primului modul a costat Direcția 90 de mii de lei, iar costul total al proiectului va fi anunțat când se va finaliza și elaborarea celui de-al doilea modul, or, varianta inițială a platformei web este un test.

În municipiul Chișinău funcționează circa 158 de grădinițe, dintre care 130 sunt în capitală, iar 28, în suburbii.

Sursa: Realitatea.md