mamaplus

Copiii care au căzut în Cariera Micăuți se află, în continuare, în stare gravă

-
//
13.02.2023

Cei doi minori din comuna Micăuți, raionul Strășeni, care au fost găsiți de către oamenii legii după ce s-au prăbușit într-o prăpastie de circa 100 de metri adâncime, de pe teritoriul Carierei de piatră din localitate, au fost internați în stare gravă la Institul Mamei și Copilului din Capitală. Aceștia au fost transferați în secția reanimare, scrie tv8.md.

 

mamaplus

Din spusele purtătorului de cuvânt al instituției, copiii s-au ales cu multiple traumatisme, hipotermie, traumatism cranio-cerebral și leziuni. Starea lor este în prezent gravă, dar stabilă.

„Pe parcursul dimineții de duminică, 12 februarie, la Institutul Mamei și Copilului au fost transportați doi minori din raionul Strășeni. La internare, aceștia prezentau traumatisme, hipotermie, traumatisme cranio-cerebrale, leziuni. Au fost transferați în secția de reanimare, unde se află și până la moment. În stare gravă, dar stabilă. Deocamdată, la reanimare evoluția de sănătate poate fi imprevizibilă, nu facem careva prognoze”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu.

Cei doi copii au plecat de acasă pe 11 februarie și au fost găsiți peste o zi. Despre dispariția copiilor, a sesizat Poliția mama unuia dintre băieți. După mai multe ore de eforturi și căutări, copiii au fost găsiți într-o prăpastie de pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți.

Ținând cont că, în acele împrejurimi nu are acces transportul, polițiștii au scos copiii pe brațe, ulterior cu automobilul de serviciu i-au transportat la cel mai apropiat punct medical pentru acordarea primului ajutor, de unde au fost preluați de ambulanță.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, minorii s-ar fi jucat în localitate, apoi ar fi decis să plece pe teritoriul carierei de piatră din Micăuți. La un moment dat, în locul unde se aflau, un mal de pământ s-a surpat și copiii au căzut într-o prăpastie cu o adâncime de aproximativ 70-100 de metri, fiind loviți de bolovani.

Aceștia s-au aflat acolo pe parcursul întregii nopți, iar dimineață au fost găsiți și salvați de polițiști.