Consultații gratuite oferite de medicii mamologi oncologi în luna octombrie

Consultații gratuite oferite de medicii mamologi oncologi în luna octombrie

-
//
03.10.2018

Pentru că în luna octombrie este marcată Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar, instituită de către Organizația Mondială a Sănătății, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în comun cu Institutul Oncologic anunță că, pe parcursul acestei luni, vor desfășura un șir de activități de informare a populației cu privire la această boală.

Consultații gratuite oferite de medicii mamologi oncologi în luna octombrie

Astfel, în fiecare zi de joi, pe parcursul lunii octombrie, în cadrul Institutului Oncologic vor fi organizate școli cu pacienții, unde medicii mamologi va oferi informații despre prevenire, grupuri de risc, tratament, instruiri de autocontrol.

Totodată, medicii mamologi vor oferi consultații gratuite, în perioada 8-12 octombrie, în mun. Bălți, mun. Cahul, mun. Comrat UTA Gagauzia, iar în săptămâna 15-19 octombrie, în cadrul Asociațiilor Medico-Teritoriale din sectoarele municipiului Chișinău: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Rîșcani. Consultațiile vor fi oferite în zilele de luni până joi, între orele 9.00 - 14.00.

Tot cu acest scop - pentru informarea și conștientizarea importanței prevenirii cancerului mamar prin autoexaminare și control medical anual, clădirea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi iluminată în roz, timp de o lună.

Cancerul mamar este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor la nivel mondial și constituie 30% dintre toate neoplaziile feminine. Pe glob, la fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie, iar la fiecare 14 minute una decedează din această cauză.

Sursa: ziarulnational.md