Concediul pentru îngrijirea copilului a fost redus cu doi ani

Concediul pentru îngrijirea copilului a fost redus cu doi ani

-
//
21.07.2017

Concediul pentru îngrijirea copilului, cu vârsta de la trei la șase ani, a fost redus cu doi ani. Astfel, concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului cu vârsta de la trei ani va fi acordat până la patru ani și nu până la șase.

Concediul pentru îngrijirea copilului a fost redus cu doi ani

Proiectul de modificare a Codului muncii, în acest sens, a fost aprobat de Parlament în lectură finală.

Potrivit noilor modificări, în afară de concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani, femeilor, precum şi altor persoane menţionate în Codul muncii, li se va acorda, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la trei la patru ani, cu menţinerea locului de muncă (a funcţiei). În lipsa locului de muncă anterior (funcţiei anterioare), persoanelor menţionate li se acordă un alt loc de muncă echivalent (funcţie echivalentă).

Perioada concediului suplimentar neplătit se va include în vechimea în muncă, inclusiv în vechimea în muncă specială, dacă contractul individual de muncă nu va fi suspendat din iniţiativa salariatului în caz de concediu pentru îngrijirea copilului. Această perioadă nu se va include în vechimea în muncă ce dă dreptul la următorul concediu de odihnă anual plătit, precum şi în stagiul de cotizare.

Sursa: bizlaw.md