mamaplus

CNAS dă start Campaniei naționale „Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile!”

-
//
16.01.2023

Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) în parteneriat cu Casa Națională de Asigurări Sociale din Moldova (CNAS) lansează campania națională de informare „Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile!". Campania se desfășoară în coordonare cu Parlamentul Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Campania națională de informare „Fii părinte informat, cunoaște-ți drepturile!" constă în desfășurarea ședințelor de informare la care vor participa aproximativ 17.000 de persoane - mame și tați, îngrijitori/îngrijitoare, angajați/angajate, reprezentanți ai autorităților publice locale din toate raioanele, inclusiv din zonele rurale ale Republicii Moldova.

Participanții vor fi informați de către specialiștii Caselor Teritoriale de Asigurări Sociale despre modificările recente în legislația națională care sprijină familiile cu copii și încurajează accesarea, inclusiv online, a prestațiilor de asigurări sociale adresate angajaților cu copii, precum și despre beneficiile acestora.

Totodată, la sesiunile de informare sunt invitați angajatorii din fiecare raion - atât din sectorul public, cât și din cel privat. Aceștia vor fi informați despre beneficiile încurajării angajaților să îmbine cu succes viața profesională și cea personală.

Ședințele de informare vor fi desfășurate în perioada 17 ianuarie - 28 februarie 2023 în locațiile indicate în imaginea de mai jos.

mamaplus