mamaplus

Cinci grădinițe și o singură școală din Moldova, plasate în carantină

-
//
12.05.2021

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării monitorizează constant situația epidemiologică curentă în instituțiile de învățământ. Află în continuare noile date furnizate de minister.

La data de 11 mai, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță 1 școală din țară și 17 de clase. În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 36, iar 460 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. Totodată, 45 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 34 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 32 persoane, iar alte 10 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, la data de 11 mai au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, 3 elevi, 6 cadre didactice și 3 persoane din alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 5 grădinițe și 30 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 10, iar alți 805 de copii se află în autoizolare. 45 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 72 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 43 de persoane, iar alte 87 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.