mamaplus

Cetățenii vor primi compensații la gaz și lumina retroactiv, în cazul majorării gradului de vulnerabilitate energetică

-
//
20.01.2023

Persoanele care beneficiază de compensații din partea Guvernului la energie electrică și gaze naturale vor primi ajutor suplimentar pentru plata facturilor, în cazul majorării gradului de vulnerabilitate energetică, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Compensațiile suplimentare vor fi achitate retroactiv, de la data înregistrării cererii pe portalul guvernamental www.compensatii.gov.md. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidate de prim-ministrul Natalia Gavrilița. 

Potrivit Dispoziției CSE, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans 50 milioane de lei, din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, către SA „CET-Nord”.

Mijloacele financiare vor fi utilizate în scopul achitării compensațiilor acordate consumatorilor vulnerabili, pentru perioada ianuarie – februarie 2023.

SA „CET-Nord” va raporta lunar mărimea compensațiilor acordate și va restitui soldul rămas, în cazul în care suma avansului va depăși valoarea totală a compensațiilor acordate.