mamaplus

În centrul capitalei a început instalarea pomului de Crăciun (FOTO)

-
//
23.11.2021

Chișinăul se pregătește de sărbătorile de Crăciun. Astăzi, în centrul capitalei au început lucrările de montare a unui pom de Crăciun artificial. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, a declarat că pentru instalarea acestui brad Primăria nu a cheltuit bani suplimentari din bugetul local, transmite Știri.md.

„Asociația de gospodărire a spațiilor verzi folosesc bradul, jucăriile și ghirlandele pe care le foloseam și anii precedenți”, a declarat Vasile Chirilescu.

Acesta a mai precizat că bradul este instalat în scuarul Catedralei.

Întrebat dacă anul acesta locuitorii, dar și oaspeții capitalei, vor putea savura băuturi fierbinți și plăcinte calde de la gheretele care deobicei se instalau de sărbători, acesta a spus că deocamdată nu este clar dacă se va permite instalarea gheretelor în preajma bradului.

mamaplus

Menționăm că în dimineața zilei de astăzi, primarul general al capitalei Ion Ceban a declarat că sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura în capitală cu păstrarea normelor de siguranță epidemiologică. 

„Eu cred că avem oameni extraordinari, pe care trebuie să-i punem în valoare, cu păstrarea tuturor normelor de siguranță. Sărbătorile de Crăciun vor fi frumoase la Chișinău”, a spus Ion Ceban într-o conferință de presă.

Primarul speră că nu se va reveni la formula „cu doi brazi și două târguri”. Edilul spune că a transmis o solicitare la Guvern, la Ministerul de resort, pentru a fi coordonate activitățile în această privință.