mamaplus

Centrele comerciale vor fi deschise începând de mâine, 8 iunie, cu un program special de lucru

-
//
07.06.2020

Centrele comerciale își reiau activitatea de luni, 8 iunie, dar vor fi deschise doar unitățile de comerț. În continuare, nu va fi permisă activitatea unităților de alimentație publică și de divertisment din interiorul centrelor comerciale. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Decizia a fost parțial modificată de Comisia de sănătate publică a municipiului Chișinău, care a decis că în zilele de luni până vineri, centrele comerciale din capitală vor activa între orele 10:00 și 16:00, iar în cele de sâmbătă și duminică vor fi închise.

Totodată, în data de 1 iunie au fost reluate antrenamentele desfășurate în aer liber de către sportivii legitimați de mai multe federații din Republica Moldova și tot atunci a fost reluată integral activitatea Agenției Servicii Publice, după ce o perioadă mai multe servicii nu au fost disponibile pentru cetățeni.

De asemenea, la 1 iunie s-au redeschis piețele agro-alimentare din Chișinău și Bălți. După o săptămână în care au activat în mod obișnuit, autoritățile au decis că acestea vor activa conform unui program special, de luni până vineri de la 05:00 la 16:00, iar în weekend de la 06:00 la 14:00.

De pe 5 iunie curent sunt permise slujbele religioase în interiorul lăcașelor sfinte, dar cu respectarea normelor epidemiologice.