Cel mai bogat vlogger din 2017

Cel mai bogat vlogger din 2017

-
//
08.12.2017

16,6 milioane de dolari și 17 milioane de abonați are cel mai bogat vlogger al anului 2017, Daniel Middleton, care conduce canalul de joc DanTDM, scrie Forbes. Acesta este cel mai mare rezultat din ultimii doi ani. Fostul lider al ratingului PewDiePie a coborât pe locul șase.

Cel mai bogat vlogger din 2017

Pe al doilea loc printre cei mai bogați bloggeri s-a clasat Evan Fong (canalul VanossGaming), care a câștigat 15,5 milioane de dolari, pe locul trei a fost trupa de comedie Dude Perfect, al cărei venit anual a fost de 14 milioane de dolari. În top 5 au fost incluși, de asemenea, jucătorul Mark Fischbach și vedeta YouTube-ului Logan Paul.

Liderul ultimilor doi ani, Felix Chelberg (canalul PewDiePie) în 2017 a fost doar al șaselea, câștigând 12 milioane de dolari. În 2016, el și-a anunțat retragerea, dar a continuat să filmeze pentru YouTube. În 2017, PewDiePie s-a afla în mijlocul mai multor scandaluri. Bloggerul a fost acuzat de rasism din cauza cuvântului "niger", pe care l-a rostit în timpul streaming-ului la jocul PlayerUnknown’s Battlegrounds.

În același an, Chelberg i-a impus pe doi indieni să deseneze inscripția "Death To All Jews " ("Moartea tuturor evreilor"). După acest incident, Disney a rupt toate relațiile cu vloggerul.

În vloggingul autohton, în schimb, totul e pașnic. Cele mai populare în acest an au fost vlogurile lui Ilie, cu 1.291.603 de abonați pe Youtube. Pe locul doi se află Iuliana Beregoi, cu 322.364 de abonați, iar pe al treilea loc este Jasmina Show, cu 88.309  de abonați.

Cel mai bogat vlogger din 2017

Despre câștigurile compatrioților noștri nu se vorbește, vedetele youtube-ului de la noi nu doresc să-și împărtășească profiturile. Dacă aceasta este modestie sau teamă de invidie, nu contează. Important este ca Moldova să aibă și ea propriile vedete ale youtube-ului.

Sursa: Mamaplus.MD