mamaplus

Ce trebuie să știi despre subvarianta BA.5 Omicron, „cea mai gravă de până acum”

-
//
14.07.2022

Răspândirea subvariantei Omicron ar putea fi „cea mai gravă variantă de până acum', a avertizat un expert. BA.5 conduce valul de vară de COVID-19, cazurile crescând de la zi la zi peste tot în lume. Medicul american Dr. Eric Topol și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „ rezistența extremă a variantei și gradul de transmitere a virusului” în urma cercetărilor.

„BA.5 are o capacitate mult mai bună de a intra în celule, ceea ce poate ajuta la explicarea motivului pentru care această versiune a virusului a provocat multe probleme”, a declarat specialistul potrivit sursei de mai sus.

Nu numai că face parte din familia Omicron, dar are asemănări cu tulpina infecțioasă Delta, care a produs simptome mai severe și rate mai mari de spitalizare, deși în acea perioadă puține persoane erau vaccinate. Cu toate acestea, studiile au arătat că Omicron provoacă o boală mai ușoară.

Prin urmare, este prea devreme pentru a spune dacă varianta BA.5 produce o boală mai severă, a declarat Dr. Topol, dar „este posibil, având în vedere caracteristica sa de infectivitate celulară de tip Delta”.

Acesta a mai sugerat că este dificil de descifrat cât de periculos este BA.5 în comparație cu tulpinile anterioare atunci când există un „zid de imunitate”. Dar el a spus că spitalizările și decesele par să fie încă neasociate cu infecțiile, ceea ce sugerează că vaccinurile protejează încă împotriva celor mai grave cazuri de Covid.

„Capacitatea de a infecta celulele pentru BA.5 este mai apropiată de Delta decât de familia anterioară de variante Omicron. Cea mai bună protecție a noastră împotriva infecțiilor și reinfecțiilor BA.5 constă acum în măști de înaltă calitate, bine adaptate, distanțare fizică, filtrarea aerului, ventilație și vaccinare + rapeluri', a scris el în buletinul său informativ Ground Truths.

Cazurile au crescut brusc de la sfârșitul lunii mai în cea mai mare parte a Europei, Asiei și SUA. Numărul de cazuri de Covid a crescut cu 30% în ultimele două săptămâni.