mamaplus

În ce stare se află acum minorul din Parcani care s-a electrocutat în timp ce pescuia

-
//
16.06.2022

Adolescentul de 16 ani din satul Parcani, raionul Slobozia, se zbate între viață și moarte, cu arsuri pe 95 la sută din suprafața corpului, după ce s-a electrocutat. Incidentul a avut loc în acest weekend, când, aflându-se cu un prieten la pescuit, victima a aruncat undița în apă și a atins liniile de curent electric de înaltă tensiune. Despre aceasta spun experții de la Dnestrenergo, întreprindere care gestionează rețelele de transport a energiei din regiunea transnistreană, unde se află și satul Parcani.

Tânărul este internat în stare extrem de gravă la Spitalul Clinic Republican „Emilian Coțaga” din capitală, fiind în comă indusă și supus ventilării artificiale. El a fost adus în Chișinău de la spitalul din Bender.

„Starea lui este extrem de gravă, are arsuri destul de adânci, de gradul 3-4. El este copil mare, 16 ani. Mama și tata sunt, dar în reanimație el nu stă cu nimeni deoarece el este în comă indusă, la ventilație artificială”, susține Vasile Tomuz, directorul Clinicii „Emilian Coțaga”.

Medicii susțin că astfel de arsuri reprezintă un risc mare pentru viață.

Potrivit presei din stânga Nistrului, prietenul de 13 ani al victimei a fost martorul celor întâmplate. El le-a povestit jurnaliștilor din regiune că totul a avut loc în momentul în care și-a schimbat locul de pescuit. Atunci a auzit un sunet puternic, care s-a dovedit a fi cel produs de liniile de înaltă tensiune, cu o putere de 110 kilowolți și care asigură cu energie tot Benderul.

„Am ieșit de aici de după colț și observ cum cineva este jos. Nici nu mi-am imaginat că este David, credeam că el a reușit să fugă. Când m-am apropiat, era și practic tot ars”, spune Maxim, prietenul victimei.

Potrivit experților, adolescentul ar fi atins linia de înaltă tensiune din cauza neatenției dar și a vântului.

„Acea undiță, în urma unui scurt circuit, s-a transformat într-o pânză. Acolo a fost un vânt ușor, iar această pânză a conectat între cele două circuitul electric care a și dus la acest incident”, a afirmat Angrei Ghițman, inginer șef Dnestrenergo.