mamaplus

Ce spune Nemerenco despre cazul fetiței născute cu două capete la Edineț

-
//
17.01.2024

Scurgerile de date personale în cazul fetiței cu două capete, născută într-o maternitate din raionul Edineț, au ajuns în vizorul Ministerului Sănătății. Potrivit Alei Nemerenco, este vorba de protecția datelor cu caracter personal și medicul care a pozat bebelușul și a publicat imaginea în mediul online, intră în conflict cu legea.

mamaplus

„Nu este normal. Și ieri am rugat presa să nu mediatizeze cazul într-o măsură care ar putea afecta starea psihologică a părinților. Vă dați seama că nu este ușor pentru ei. Acest lucru nu este normal. Este vorba de protecția datelor cu caracter personal și medicul intră de fapt în conflict cu legea", a declarat Ala Nemerenco, transmite Știri.md. 

Fiind rugată să comenteze cazul din punct de vedere medical, ministrul Sănătății a afirmat că „nu crede că este bine să intrăm în aceste momente în analiza cazului”. 

„Este un lucru de care se vor ocupa persoanele competente. După asta, vom avea toată analiza și vom ști dacă s-a făcut tot corect din punct de vedere medical, dacă acesta a putut fi prevenit la un anumit termen și dacă au fost făcute analize genetice. La toate întrebările ne va răspunde comisia”, a menționat Ala Nemerenco.