mamaplus

Ce spune Biserica despre copilul conceput în post şi sex în Postul Paştelui

-
//
10.04.2017

În perioada de post, credincioșii nu-și desfată gusturile cu anumite alimente, iar unele cupluri nu se mai apropie trupeste. Această perioadă este una în care se caută disciplinarea morală a creștinului și purificarea lui sufletească. Unii oameni sunt de părerea că este suficient să nu mai consume anumite categorii de produse atunci când țin post. Totuși, mulți se întreabă daca relațiile intime sunt permise în aceasta perioadă.

Ce spune Biserica despre copilul conceput în post şi sex în Postul Paştelui

Pe acest subiect am discutat cu părintele Veaceslav de la biserica Sf. Teodora, Mitroplia Basarabiei.

”În perioada de post, e de dorit ca cuplurile să evite relațiile intime. Însă, această decizie trebuie să fie luată de comun acord, indiferent de faptul dacă partenerii țin post sau nu. În caz când unul din soți e împotrivă de a se abține să facă dragoste, trebuie să-i fie respectată decizia, pentru a nu pune în pericol căsnicia, relația de cuplu.”

Privitor la conceperea copiilor în post, preotul a menționat că e un mare păcat.

”Un copil care a fost conceput în această perioadă, ar putea să se nască cu probleme grave de sănătate, pentru că s-a încălcat porunca postului. Dumnezeu a permis dragostea pentru a ne înmulți, însă nu a binecuvântat sexul pentru sex.”

Sursa: Mamaplus.MD