mamaplus

Ce spun oficialii despre posibilitatea vaccinării copiilor anti-COVID-19 în Republica Moldova?

-
//
07.10.2021

Lucrătorii medicali ar putea primi a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu. Potrivit funcționarului, rapelul trei are efect atunci, când populația a atins o rată de vaccinare înaltă, lucru care s-a întâmplat doar în rândul medicilor. ”Copiii nu vor fi vaccinați împotriva Covid-19”, a mai precizat Svetlana Nicolaescu.

"În acest moment căutăm posibilitatea administrării sau raționamentul administrării dozei a 3-a pentru lucrătorii medicali, dar nu pentru populație.", anunță Svetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății.

Svetlana Nicolaescu a subliniat că, deocamdată, copiii nu vor fi vaccinați împotriva Covid-19, chiar dacă se înregistrează un număr mare de cazuri în rândul acestora.

"Important că în majoritatea acestor cazuri este o evoluție ușoară. În prezent noi nu examinăm sau nu introducem în strategia de vaccinare în Republica Moldova vaccinarea copiilor.", a mai adăugat vetlana Nicolaescu, secretar de stat, Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, în Republica Moldova este o rată de vaccinare de 23 la sută cu schema completă. Cei mai mulți oameni imunizați sunt în rândul lucrătorilor medicali - 89,2 la sută. Săptămâna trecută a fost înregistrată și o creștere a cazurilor de COVID-19, de aproximativ 12 la sută. Cele mai afectate regiuni sunt municipiile Bălți și Chișinău.