mamaplus

Ce riscă bărbații care au furnizat imagini intime cu femei pe Telegram

-
//
06.09.2024

Autorul și administratorul canalului de Telegram care a publicat imagini indecente cu femei din Republica Moldova, este vizat și în alte cauze penale. Mai mult, persoana cu pricina este anunțată în căutare de mai multe vreme pentru diverse infracțiuni comise.

mamaplus

Declarațiile au fost făcute de Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) în cadrul ediției de vineri, 6 septembrie a emisiunii „Moldova Gândește LIVE” de la TV8.

Fetco a precizat că poliția deține la această etapă informații complete și ample despre acest individ.

În prezent, sunt pornite șapte cauze penale care urmează a fi conexate într-un singur dosar penal pentru încălcarea inviolabilității vieții personale și șantaj. 

Mai mult, toți bărbații care au furnizat imagini pentru conținutul acestui canal de Telegram dețin statut de complici. „Ei toți sunt identificați și riscă o pedeapsă identică cu cea a administratorului care a creat acest grup, pentru că ei au creat acest conținut și l-au furnizat respectiv”, a explicat Diana Fetco.

Toți cei implicați riscă pedepse de cel puțin șapte ani de închisoare. 

Cât privește victimele, Diana Fetco a precizat că au fost recepționate plângeri de la 18 femei. 

„15 noi le-am identificat și urmează să le audiem, să discutăm cu ele pentru că persoanele sunt foarte diferite. Unele sunt dispuse să comunice, sunt unele în discuții cu foștii parteneri care au fixat aceste momente. Este important să putem discuta cu ele în așa mod ca să obținem și informație relevantă, dar și să le protejăm pe anumite aspecte”, a menționat reprezentanta IGP. 

Citește continuarea pe tv8.md.