mamaplus

Ce fac copiii în taberele de vară bizare din China: luptă cu baioneta, trag cu lansatorul de grenade și asamblează obuze de mortier

-
//
01.06.2023

Să înveți să lovești un manechin din paie cu baioneta este, aparent, o lecție importantă pentru orice copil, cel puțin în ochii unora dintre părinții chinezi, scrie Insider. O filmare din China cu copii care aruncă grenade false, trag cu un mini aruncător de grenade antitanc și învață cum să folosească mortiere a fost postată de curând pe Twitter.

mamaplus

Copiii poartă șepci roșii inscripționate cu cuvinte galbene - în stil tipic comunist - iar manechinele sunt îmbrăcate în uniforme militare purtate de soldații japonezi în al Doilea Război Mondial. Copiii merg cu un vehicul de mici dimensiuni vopsit ca un transportor militar blindat și se prefac că trag la țintă cu mitraliere de jucărie. „China aproape că a fost distrusă! Oamenii din Hunan vor fi primii care vor pieri”, strigă un bărbat, acompaniat de o melodie dramatică de fundal, scrie digi24.ro.

Un al bărbat strigă: „Ziua în care pirații japonezi vor fi eradicați este ziua în care fiul meu se va întoarce acasă! Urcați pe cai și omorâți inamicul! Acestea sunt culorile adevărate ale unui bărbat!” Replica provine dintr-un show chinezesc despre al Doile Război Sino-Japonez, numit „Leopardul zăpezilor” Taberele de vară cu tematici militare, tot mai comune în China Filmările au fost făcute într-o tabără de vară din Shaoyang, regiunea Hunan, numită Soarele roșu. Precum multe tabere de vară sau parcuri de distracții cu tematici militare, Soarele roșu oferă activități fizice și de team-building pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. În afară de activitățile pe care le-am asocia în mod normal cu o tabără de vară, în China copiii învață și cum să își împăturească hainele, cum să identifice diferitele părți ale unei arme și cum să asambleze obuze de mortier.

Unii copii sunt trimiși în pădure unde se prefac că găsesc mine. Într-un videoclip promoțional din 2023, copiii îmbrăcați în costume de luptă pot fi văzuți în timp ce mărșăluiesc și se joacă laser tag. În afară de copii, și mamele lor pot învăța cum să tragă cu lansatoarele de grenade. Într-un alt videoclip, mai mulți pensionari se joacă cu armele de jucărie puse la dispoziția copiilor. Reacția utilizatorilor de rețele sociale: „China este fascistă” Pe rețeaua socială Weibo, un fel de Twitter chinezesc cenzurat, filmările anti-japoneze au atras reacții mixte. „Nu știu dacă intenția organizatorului este să îi facă pe acești copii, care ar trebui să se bucure de o copilărie fericită, să îi urască pe oamenii dintr-o țară. Lumea lor ar trebui să fie plină de iubire și bunătate”, a scris un utilizator. Un cunoscut blogger chinez, Zhou Bin, a salutat faptul că cei mici sunt învățați cum să lupte împotriva „soldaților” japonezi.

 

mamaplus

„Ar trebui să fim conștienți că strămoșii noștri au plătit cu multe vieți și sânge și transpirație pentru pace și dezvoltare, așa încât noi să trăim o viață fericită în prezent”, a scris Zhou. Răspunsul pe Twitter a fost mult mai negativ. „Militarism chinezesc în educația copiilor”, au scris administratorii contului The Great Translation Movement, care monitorizează ce se întâmplă în China. „China este fascistă”, a scris un alt utilizator.