mamaplus

Ce documente sunt necesare pentru a frecventa gratuit grupele cu program prelungit

-
//
01.02.2024

Aproape 6 mii de elevi din familii social-vulnerabile vor frecventa gratuit grupele cu program prelungit din Chișinău, în baza unei cereri depuse de părinți.

mamaplus

Elevii, potrivit Direcției generale educaţie, tineret şi sport, vor fi scutiți și de plata pentru alimentație. La cerere trebuie să fie anexate mai multe acte justificative, transmite newsmaker.md.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din Chişinău a anunțat că 20 la sută din numărul total de elevi din familiile socialmente vulnerabile înscriși în clasa/grupa cu program prelungit beneficiază de scutire integrală de taxa pentru serviciile prestate, inclusiv plata pentru alimentație.

Pentru a beneficia de clasa/grupa cu program prelungit cu scutire integrală de taxă pentru serviciile prestate, copilul trebuie să facă parte dintr-o categorie:

  1. familie cu mulți copii (cu 3 și mai mulți copii);
  2. familie monoparentală;
  3. familie în care unul din părinți este cu grad de dizabilitate;
  4. familie care are statut de tutore/curatelă (cu părinți decedați, lipsiți de drepturi părintești, inapți de muncă, neangajați în câmpul muncii).

Potrivit Direcției, părintele trebuie să depună o cerere în cadrul instituției și să anexeze următoarele acte justificative:

  1. actul de identitate al solicitantului;
  2. certificatul privind componența familiei;
  3. adeverința de naștere a copilului;
  4. actul ce confirmă gradul de dizabilitate;
  5. decizia de instituire a tutelei/curatelei;
  6. certificatul de deces;
  7. certificatul de divorț;
  8. certificatul care atestă plata pensiei alimentare;
  9. certificatul de salariu;
  10. certificatul de șomer;
  11. alte documente ce identifică persoane (familia) solicitantă;
  12. acordul solicitantului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cererea și setul de acte vor fi examinate de Comisia pentru protecția drepturilor copilului și va fi înaintată spre aprobare către Consiliul profesoral. Consiliul profesoral din instituția de învățământ va aproba lista nominală a potențialilor beneficiari și ulterior o va prezenta Direcției generale educaţie, tineret şi sport.