mamaplus

Cazul mamei din Bălți care avea nevoie de proteze: Sunt pe picioare

-
//
28.11.2023

Irina Lupușor, o mamă a patru copii în vârstă de 37 de ani, s-a născut cu o anomalie de dezvoltare a picioarelor, iar pentru a se putea deplasa, tânără avea nevoie de niște proteze.

mamaplus

Până nu demult, femeia își putea schimba protezele în Federația Rusă. Acest proces a devenit, însă, mult mai anevoios așa că tânăra e nevoită să caute o altă soluție, scrie Tvn.md.

„Am fost la Chișinău, am găsit o clinică de protezare din Germania. Mi s-a propus niște proteze, eu nu știu, cu mult mai bune, cu mult mai performante, m-am bucurat, zic să dau banii aceștia care îi cheltuiam în Rusia că mergeam, că o lună trebuia să stau acolo, îi dau și aici, da când mi s-a spus suma aici la noi în Moldova mi s-au cerut șapte mii de euro”, spunea tânăra într-un interviu pentru Tvn.

Pe parcursul vieții Irina a schimbat șapte proteze. Deși are nevoie de o pereche nouă, femeia spune că nu poate să și-o permită.

Totuși femeia a reușit să obțină proteze noi la o clinică din Italia.

„Astăzi am o zi mai specială, cu multe emoţii, chiar şi lacrimi…de fericire… astăzi m-am simțit în sensul direct al cuvântului „pe picioarele mele”!!! MULŢUMESC fiecărui din voi care mi-ați sărit în ajutor, care din puținul vostru va-ți împărțit şi cu mine să vă dea bunul Dumnezeu înzecit înapoi”, a scris femeia pe rețelele de socializare.