mamaplus

Cazul intoxicației cu Salmonella. Primăria: Am inițiat o anchetă proprie

-
//
11.07.2023

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că a inițiat o anchetă proprie în urma cazului de intoxicare cu Salmonella la o tabără de copii.

 

mamaplus

Totodată, autoritățile locale au precizat că tabăra este o entitate privată de pe teritoriul municipiului Chișinău, transmite Știri.md.

„Primăria Chișinău vine cu anumite precizări ca urmare a intoxicației unui grup de copii care frecventau o tabără de vară privată din municipiul Chișinău și internarea acestora la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii:

1. Copiii au fost diagnosticați cu Salmoneloză și au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii. La ora actuală copiii rămân internați, iar starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Autoritățile medicale sunt implicate în monitorizarea și îngrijirea acestora până la recuperare;

2. Copiii nu erau încadrați în taberele de vară din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău. Tabăra de odihnă în care s-a produs intoxicația este o entitate privată de pe teritoriul municipiului Chișinău;

3. Primăria Municipiului Chișinău s-a autosesizat în legătură cu acest incident și a inițiat o anchetă proprie, pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs intoxicația copiilor și de a identifica eventualele nereguli sau încălcări ale normelor de siguranță alimentară etc.

Menționăm că Primăria municipiului Chișinău acordă o importanță deosebită siguranței și bunăstării copiilor și va continua să coopereze cu autoritățile medicale și cele responsabile de monitorizarea controlului igienei și siguranței alimentare pentru a preveni astfel de incidente, în vederea asigurării protecției adecvate a copiilor în taberele din municipiul Chișinău”, se arată în reacție.