mamaplus

Cazul fetiței ucise cu sânge rece. Mama tinerei de 19 ani, dar și autoritățile au oferit primele declarații

-
//
03.11.2021

Fetița de 1 an şi 10 luni care ar fi fost omorâtă cu sânge rece de femeia în grija căreia fusese lăsată de mama ei, avea bunică și mătușă, care ar fi trebuit să-i poarte de grijă. Totodată, cazul terifiant a scos la iveală inacțiunea autorităților, care nu au reușit să protejeze copila. Jurnaliștii de la noi au aflat și primele detalii de la mama tinerei de 19 ani care este acuzată că ar fi săvârșit omorul.

Mătușa fetiței ucise spune că mama ei a discutat ultima dată cu presupusa ucigașă săptămâna trecută, iar atunci, fetița ei avea vânătăi pe corp.

"Sora mea a sunat joi seară şi a rugat-o pe femeia care avea grijă de fetiță să i-o arate. Femeia i-a spus că fetița mănâncă, dar sora mea a auzit că copilul plângea tare. A întrebat-o ce e cu fata, iar femeia care avea grijă de ea i-a spus că a căzut şi s-a lovit de masă", a menționat mătuşa fetei.

Poliția a fost însă alertată abia sâmbătă, iar duminică, copilul a fost găsit mort. Expertiza preliminară a arătat că fetița a fost bătută până la moarte şi înjunghiată de cel puțin 10 ori cu o furculiță în spate.

"Nu m-am aşteptat niciodată... în ce situație a ajuns miticuța, câtă durere a suportat până a murit. Ea a fost miticuța chinuită, numai Dumnezeu ştie", a declarat bunica fetei.

Bunica copilului spune că o cunoştea pe femeia care i-ar fi ucis nepoata: "Se purta frumos, nu era ea să întoarcă cuvinte, să facă, era fată la rândul ei. Ce i-a dat acum prin cap nu pot să vă spun...".

Femeia mai spune că a vrut să-și crească nepoata, dar autorităţile nu i-au permis: "Fata a stat mult la mine şi am vrut să o întreţin eu. Aici e de vină primarul, eu m-am rugat de el. Fata era la Chişinău şi nu voia să-mi dea mie fata. M-am rugat la domnul primar şi la Asistenţa Socială m-am rugat să-mi facă o procură, că legea nu dă voie să ţii copilul nedocumentat. Nu au vrut să-mi facă, au spus că nu se poate...".

Primarul însă o contrazice, fiind unul dintre cei care ar fi putut interveni înainte să se producă tragedia.

"Nu s-a adresat cu aşa întrebare. Mai spunea bunica că are ea are grijă de copil, că noi i-am spus să-l ia statul pe copil, dar bunica spunea permanent că se va sinucide dacă vom face asta. Noi am sesizat Poliţia de trei ori. Făceau proces-verbal, amendă şi asta e tot. Personal am fost cu polițistul de sector la Nisporeni şi am adus-o acasă. - De ce nu a fost decăzută din drepturile părinteşti dacă nu avea grijă de copil? - Sesizări pe cazul dat noi nu am avut ca să o putem decădea din drepturi", a declarat edilul comunei Pașcani, Eugeniu Stropşa.

Jurnaliștii de la kp.md au aflat detalii despre tânăra de 19 ani acuzată de omor. Ea este originară din satul Sipoteni, raionul Hâncești. Mama ei a oferit câteva detalii.

”Fiica mea nu este o ucigașă, și mai mai ales, nu a putut omorî un copil. Ea iubește copiii foarte mult. Nu știu ce s-a întâmplat… Ea locuia cu prietenul ei, totul era bine. Nadia și-a lăsat fetița în grija ei și a zis că vine a doua zi, dar a dispărut pe o săptămână. Apropo, știți că ea își bătea fata? Sunt sigură că fiica mea nu este vinovată. Nadia nu avea grijă de fată, iar fiica mea o hrănea mereu și avea grijă de ea.”, afirmă femeia.

mamaplus

Responsabilii de la Direcția Asistență Socială şi Protecție a Familiei din raionul Hânceşti spun că abia acum au aflat despre acest caz, iar locuitorii satului Pereni, unde trăieşte mama copilului ucis, sunt îngroziți de cele întâmplate.

Fetiţa de nici doi ani a fost găsită moartă duminică, 31 octombrie. Polițiştii au reținut doi suspecți în grija cărora a fost lăsat copilul. Aceştia riscă închisoare pe viaţă. Totodată, şeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a anunțat că va fi deschisă o anchetă şi pentru a stabili dacă funcționarii au încercat să evite această tragedie.