mamaplus

Cazul celor doi copii electrocutați: Băiatul de șase ani, externat

-
//
01.08.2024

Ancheta pe marginea tragediei de la Botanica, acolo unde o fată de 11 ani a decedat, iar un băiat de 6 ani a ajuns pe patul de spital, fiind electrocutați într-un parc, continuă. În prezent, potrivit Procuraturii Generale (PG), sunt audiați martorii.

mamaplus

Între timp, băiatul, internat la Institutul Mamei și Copilului, a fost externat, iar sănătatea acestuia se află în afara oricărui pericol, transmite Realitatea.md.

„Pe caz, la data de 19 iulie 2024, organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica a pornit urmărirea penală în baza art. 257 alin. (4) din Codul penal, pe faptul „dării în folosinţă a caselor de locuit, a obiectivelor industriale, a construcţiilor în domeniul transporturilor şi energeticii, a altor construcţii în stare necalitativă, neterminate sau necorespunzînd condiţiilor proiectului de către conducătorii organizaţiilor de construcţie, conducătorii de şantier şi persoanele cu funcţie de răspundere care exercită controlul calităţii în construcţii, fapte care au cauzat decesul unei persoane.

Organul de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun.Chișinău, Oficiul Botanica va întreprinde toate acțiunile pentru elucidarea circumstanțelor și motivelor cazului tragic survenit în vederea identificării și tragerii la răspundere a persoanelor culpabile. Până la moment, pe caz au fost audiați martori, au fost dispuse expertizele relevante. Persoane cu statut procesual de bănuit sau învinuit nu sunt”, susțin reprezentanții Procuraturii Generale.