mamaplus

Cazul bebelușului scos la vânzare. Avocatul Poporului: O situație gravă

-
//
02.02.2024

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul copilului unei ucrainence ajuns de vânzare pentru un cuplu din România.

mamaplus

„Situația în care un copil ar putea fi expus la un astfel de pericol, fiind pus în situația de a fi vândut, este deosebit de gravă și inacceptabilă”, a comentat Avocatul Poporului, transmite Știri.md. 

În acest context, Avocatul Poporului a solicitat o investigație riguroasă pentru a identifica factorii care au condus la această situație și pentru a asigura protecția copilului în cauză.

Totodată Avocatul Poporului pentru drepturile copilului va analiza toate informațiile relevante și va colabora strâns cu autoritățile competente pentru a se asigura că drepturile copiilor sunt realizate în conformitate cu cadrul normativ național și standardele internaționale.

Ombudsmanul Copilului reiterează dreptul inalienabil al fiecărui copil la viață și subliniază obligația statului de a asigura supraviețuirea, dezvoltarea și protecția copilului față de orice formă de violență. Copiii trebuie să beneficieze de o atenție deosebită și de măsuri concrete pentru a li se asigura un mediu sigur și propice dezvoltării lor armonioase.