mamaplus

Caz unic la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Patru nașteri multiple în aceeași zi

-
//
09.11.2021

Potrivit Biroului Național de Statistică, în perioada anilor 2015-2020, în Moldova au fost înregistrate peste 2 400 de nașteri de gemeni, 68 de nașteri de tripleți și cinci nașteri de cvadrupleți. Deși nașterile multiple nu sunt o raritate pentru Institutul Mamei și Copilului din capitală, data de 1 noiembrie a fost una cu totul specială. La Centrului Perinatal nivelul III, au avut loc patru nașteri multiple: un cuplu din or. Strășeni au devenit părinți de tripleți, iar alte trei cupluri au trăit bucuria de a deveni părinți de gemeni.

”Sunt foarte fericită pentru că am adus pe lume doi băieți și o fetiță: Vlăduț, Mihăiță și Anastasia. Sunt la a doua naștere, iar acasă mai avem două fete de trei și doisprezece ani. La o săptămână după naștere ne simțim bine și sper că în curând vom putea fi externați”, a spus mama Elena.

”Mă copleșesc emoții de bucurie că împreună cu soțul am devenit părinți de gemeni cărora am decis să le punem numele de Valeria și Mihai. Acasă ne mai așteaptă o fetiță în vârstă de 4 ani.”, a spus mama Ala.

mamaplus

”Sunt la prima naștere. Am devenit mama a doi copii minunați, o fetiță și un băiat pe nume Dumitru și Dumitrița. Acum ei adaugă în greutate pentru că s-au născut prematur. Sper că în curând vom putea merge acasă”, a spus mama Felicia.

Echipa medicilor le-a adresat sincere felicitări proaspeților părinți și le-a oferit tot suportul necesar pentru a-și îngriji corect nou-născuții.

mamaplus