mamaplus

Caz revoltător! Un elev a fost bătut de un profesor, în clasă. Băiatului i s-a făcut rău și a ajuns la spital

-
//
01.02.2024

Un caz care ne aduce aminte de metodele brutale de predare s-a petrecut în Prahova, la Colegiul „Elie Radu” din Ploiești. Un elev de clasa a X-a a ajuns la spital, lovit de un profesor în timpul orei, scrie adevarul.ro.

mamaplus

Un elev de clasa a X-a a ajuns la spital, după ce ar fi fost lovit de un profesor în vârstă de 68 de ani, chiar în timpul orei. Deranjat de o glumă făcută de adolescent, dascălul și-ar fi ieșit din fire și i-ar fi dat elevului său mai mulți pumni în zona cefei.

Copilului i s-a făcut rău și a fost dus la spital, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Incidentul a avut loc miercuri, 31 ianuarie 2024, în timpul unei ore de practică, la Colegiul Elie Radu din Ploiești.

În jurul orei 12:45, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești, au fost sesizați despre faptul că un elev al unei unități de învățământ din municipiu, ar fi fost agresat fizic de către un profesor. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat minorul în cauză, în vârsta de 16 ani, elev în clasa a X-a, din verificări, reieșind faptul că într-o oră de curs, acesta ar fi făcut o glumă cu un alt coleg, moment în care, ar fi fost lovit în zona spatelui și a capului de către profesorul de la clasă, de 68 de ani”, au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Oamenii legii precizeazcă că elevul nu prezenta urme vizibile de violență.

În urma incidentului, polițiștii au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă și continuă cercetările pentru a stabili cum s-a întâmplat totul.

Directorul liceului din Filipeştii de Pădure, acuzat că a bătut un elev 

Un caz similar a mai avut loc în Filipești de Pădure, în urmă cu mai mulți ani. Mama unui elev a reclamat la Poliţie faptul că fiul său, Dragoş Ioniţă, în vârstă de 17 ani, a fost lovit de directorul liceului din Filipeştii de Pădure, unde acesta este elev.

Băiatul le-a povestit poliţiştilor din localitate că, iniţial, a avut o discuţie în contradictoriu cu profesoara de geografie, Isabela Mociorniţă, în timpul orei de curs. Pentru a detensiona episodul, cadrul didactic a solicitat sprijinul directorului instituţiei de învăţământ, Ştefan Matei. Acesta l-ar fi condus pe elev la el în birou, unde l-a lovit şi l-a ameninţat.