mamaplus

Caz revoltător la o grădiniță din capitală. Copiii urmau să mănânce terci de ovăz cu viermi

-
//
01.11.2021

Caz scandalos la o instituție din Capitală. Autoritățile municipale susțin că au fost sesizate precum că, în sectorul Râșcani, micuții de la o grădiniță riscau să fie alimentați cu produse alimentare alterate. Este vorba de fulgii de ovăz care erau pline cu „unele corpuri străine” (viermi), iar acest lucru ar fi fost observat abia în procesul de pregătire a terciului. Bucătarii au alertat administrația instituției, dar și agentul responsabil.

Cazul a ajuns și la urechile edilului capitalei, Ion Ceban care spune că deja au fost luate și unele măsuri în legătură cu agentul economic care a livrat fulgii de ovăz.

„Cu privire la alimentația copiilor, deși am lucrat mult timp la acest meniu, am îmbunătățit meniul, am reorganizat acest sistem, parcă am eliminat acei agenți economici care aduceau pe masa copiilor alimente alterate, în ultima perioadă nu prea am avut cazuri când s-au plâns părinții. Dar iată că în sectorul Râșcani, am fost sesizat pe data de 27 octombrie de către administrația unei grădinițe precum că în procesul preparării terciului, din fulgi de ovăz au fost observate corpuri străine pe suprafața acestuia.

Procesul de pregătire a terciului a fost stopată imediat… Iată cu aceste corpuri străine cum a fost scris în nota informativă se le mănânce acei agenți economici care livrează aceste produse. Așa și să le transmiteți. Direcția educație a sectorului Rîșcani a sesizat acest agent economic, furnizor în vederea înlocuirii urgente a produsului alterat cu un alt produs calitativ. În situația creată, agentul economic a făcut returul cu un alt produs calitativ. Solicit ca acesști agenți economici să fie făcuți public, în cazul în care sunt depistați. Solicit directorilor să fie precauți, iar direcția să inițieze imediat un control prin toate instituțiile, fără a anunța neapărat unde mergeți”, a declarat Ceban.

Pentru că, există probabilitatea ca astfel de cazuri să nu fie unice, Ceban spune că va verifica personal calitatea meniului din școli și grădinițe. A explicat și cum o va face.

„Voi veni și eu în timpul meselor, indiferent de ce sector, și ce instituție. Într-o zi voi mânca micul dejun la o instituție, într-o altă zi voi lua prânzul la o altă instituție și cina în altă parte. Și dvs. faceți așa domnule director. Trebuie să vedem, să discutăm cu juriștii cum legal să sancționăm acești agenți economici și de reziliat contractele cu ei, dacă mai livrează și în alte instituții”, a mai adăugat Ceban.