mamaplus

În căutarea speranței: Cum trăiesc părinții lui Valerian după tragedie

-
//
10.04.2023

După ce și-au pierdut fiul într-un accident, viața părinților lui Valerian, spulberat de o mașină, s-a schimbat complet. Abia așteaptă să meargă la culcare ca să-și viseze fiul, merg la psiholog și vor s-o ia de la capăt.

mamaplus

În cadrul emisiunii „Iubește Viața” de la TV8, părinții care și-au pierdut trei dintre cei patru copii într-un mod tragic, au acceptat să împărtășească povestea lor, în speranța că ne va face să reflectăm asupra lucrurilor importante din viață, transmite Știri.md.

La o săptămână de la înmormântare, cei doi părinți erau distruși, dar fiul lor, într-un vis, le-a dat puterea să meargă mai departe.

„După o săptămână de la înmormântare, am avut o stare foarte gravă de depresie, neacceptare, de șoc. Nici nu voiam practic să respir. Sofia era la sora mea, fiindcă noi eram total distruși, nu puteam nici să mă ridic din pat. 

După o săptămână, l-am văzut pe Valerian cum spunea de obicei - mămica bună și frumoasă, mă străduiam la serviciu să merg aranjată. Băiatul mi-a spus: mami, e timpul să te ridici și vreau să te văd așa cum te știu, cum te duci la muncă, cum te aranjezi și mi-a dat un mesaj să mă ridic. Am încercat să merg la muncă două zile, fiind pe buletin. Am venit acasă cam obosită și nu eram în stare nici fizică, nici mentală”, a relatat mama îndurerată.

În ciuda greutăților și a durerii, părinții încearcă să treacă peste și pentru asta, sunt consultați de un psiholog. 

„Mergem la psiholog. Trebuie să trecem etapele durerii. Îl visez practic în fiecare noapte, de asta abia aștept să merg la culcare. Vorbesc fotografiile lui, stă în față și greu adorm, doar cu medicamente, dar mă bucură starea că-l visez și-l visez viu, plin de energie, cum era mereu până când ne trezim și impactul ăsta e foarte dureros dimineața”, ne-a spus tatăl lui Valerian.

În acest timp, și sora lui Valerian, Sofia, își face drum prin durere și încearcă să se adapteze la absența fratelui ei.

„Ea trece toate etapele ca și noi, îi lipsește fratele ei, seara, de obicei, stăteau la televizor, aveau jocuri online, unde se mai certau. Acum îi lipsește foarte mult. Acum, mama aprinde lumina, se simte singură, stă și ea pe medicamente calmante, pentru că la o săptămână și-a pierdut cunoștința, avea dureri de cap și am mers la neurolog”, a menționat mama.

„În același liceu învățau, tot liceul cunoștea că badea e campion, simțea Sofica un sprijin. La moment, încearcă să-l copieze, iată badea mânca asta, făcea lucrurile astea. Se simte foarte singură și noi ne străduim s-o susținem”, a povestit tatăl.

Cei doi părinți speră că se va face dreptate în memoria fiului lor. Chiar dacă încă se confruntă cu durere și suferință, speră că judecata va lua decizia corectă în cazul care a dus la pierderea tragică a fiului lor.