mamaplus

Câți elevi și cadre didactice din capitală au fost testați pozitiv la COVID-19

-
//
14.02.2022

Numărul cazurilor de infectare atât în rândul elevilor, cât și în rândul profesorilor a scăzut. În același timp, 17 clase se află în carantină, informează șefulul adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, în cadrul Ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

„Începând cu 7 februarie, în cele 150 de instituții de învățământ primar și secundar din Chișinău se realizează cu prezență fizică la ore. Prezența la ore constituie 93,4 % dintre elevi, au absentat 6,36%.

În ultima săptămână, au fost confirmate noi cazuri de infectare cu COVID-19: 714 elevi, 1 317 elevi s-au aflat în autoizolare,” a menționat Pavaloi.

Totodată, în rândul pedagogilor au fost confirmate 117 cazuri de infectare cu 152 mai puțin ca săptămâna anterioară. La moment, sunt 17 clase în carantină din 14 instituții de învățământ.

De asemenea, Pavaloi a declarat că se atestă o descreștere ușoară a cazurilor de îmbolnăvire printre copii și a personalului angajat în instituțiile de învățământ.