mamaplus

Câți copii se vor odihni în acest an în taberele din Capitală

-
//
08.05.2023

În această vară, în capitală vor activa 14 tabere cu sejur de zi în care se vor putea odihni peste nouă mii de copii. Informațiile au fost prezentate astăzi la ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite MOLDPRES.

mamaplus

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a afirmat că taberele cu sejur de zi vor primi copii începând cu data de 5 iunie. Acestea vor activa până la 23 iunie. 20 la sută din valoarea biletelor de odihnă vor fi achitate de părinți, iar restul 80 la sută – de Primărie. În total, pentru odihna de vară a copiilor, municipalitatea va cheltui peste 33 mln de lei. Totodată, unele categorii de elevi, inclusiv cei care provin din familii social-vulnerabile, se vor putea odihni gratuit.

„În acest an urmează să avem mai multe tabere de diferit tip. Comparativ cu anul trecut, avem cu o tabăra cu sejur de zi mai mult, deci avem în total 14 tabere de acest tip. Totodată, avem cele trei tabere constante în care urmează să se odihnească elevii din municipiul Chișinău și vom avea tabere în instituțiile extrașcolare, inclusiv școli de sport”, a precizat Andrei Pavaloi.