mamaplus

Câți copii din grădinițele și școlile din țară stau în carantină din cauza infectării cu COVID-19

-
//
18.01.2022

Două grădinițe și 57 de clase din instituțiile școlare se află în carantină din cauza COVID-19. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației și Cercetării.

Conform situației epidemiologice, în perioada 10-14 ianuarie, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 constituia 289 de persoane. De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus și 133 de cadre didactice și 39 de angajați auxiliari.

În grădinițele din țară au fost înregistrate, în aceeași perioadă, 16 cazuri de infectare în rândul micuților, iar 51 de educatori și 30 de angajați auxiliari au prezentat teste pozitive la COVID-19.

A crescut și numărul studenților infectați cu noul coronavirus. Astfel, în perioada menționată, în instituțiile de învățământ superior au fost înregistrate 90 de cazuri în rândul studenților și 12 în rândul lectorilor.

Conform sursei citate, până la ora actuală, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal a ajuns la 84%.