mamaplus

Câte școli din Moldova continuă să activeze online și câți profesori și elevi sunt infectați cu COVID-19

-
//
19.04.2021

Conform ultimelor date actualizate, la data de 16 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ):

  • 437 instituții de învățământ general activează exclusiv online;
  • 359 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;
  • 154 instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;
  • 290 instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19, se anunță în comunicatul MECC.

Conform Ministerului Educației la data de 16 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte 3 instituții din țară și 79 de clase.

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 154, iar 1231 elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 171 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 35 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 88 persoane, iar alte 54 se află în autoizolare.

În perioada 12-16 aprilie, în instituțiile de învățământ superior au fost confirmați pozitiv 2 studenți, 3 cadre didactice și 4 cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați 0 studenți, 2 cadre didactice și 0 cadre auxiliare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 12-16 aprilie au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, 14 de elevi, 5 cadre didactice și 13 de persoane alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 24 grădinițe și 69 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 21, iar alți 1968 de copii se află în autoizolare. 117 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 152 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 111 de persoane, iar alte 189 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.