mamaplus

Cât costă în acest an brazii naturali comercializați la Chișinău

-
//
07.12.2020

Primii brazi naturali, de toate mărimile şi pentru toate buzunarele, au fost scoși în vânzare la Chişinău. Brazii rezistă câteva luni deoarece nu sunt tăiaţi, ci puşi în ghiveci cu tot cu rădăcini. Ideea de a-i livra la domiciliu a apărut în contextul pandemiei, pentru a evita aglomeraţia.

"Acum avem în stoc aproximativ o mie de brazi, vedem cum vor fi comenzile şi cât de mult îşi vor dori oamenii să aducă atmosfera de sărbătoare la ei în casă. Avem maşini special dotate ca să nu deteriorăm brazii şi să-i aducem în siguranţă de la Briceni", spune Alexandru Ceban proprietarul unei pepiniere.

În acest an, preţurile la brazii naturali încep de la 790 de lei şi pot ajunge la câteva mii.

"Noi pentru orice eventualitate luăm mai mulţi brazi cu noi, în cazul în care omului nu-i place ce i-am adus. Le putem oferi posibilitate să vină aici la depozit să-l vadă, dar i-l ducem prin livrare. Dacă produsul e bun, atunci cererea e foarte mare, noi avem acum multe cereri", a declarat antreprenorul. 

Brazii vânduţi de Alexandru Ceban pot fi replantaţi după perioadă sărbătorilor. În acest an, şi Agenţia "Moldsilva" va oferi spre vânzare în jur de 50 de mii de pomi naturali.